Charlie tre veckor | Caroline Edström

Caroline Edström

Annons

Charlie tre veckor

img_2348.jpg

img_2359.jpg

I fredags blev Charlie tre veckor gammal. Jag tycker redan att hon har blivit så stor, trots att hon väger mindre än den “genomsnittliga bebisen” gör vid födsel. Hon är världens gulligaste tjej som sover mycket på dagarna och är väldigt morgonpigg. Hon vill fortfarande inte ta bröstet utan amningsnapp så jag varvar mellan att amma med nappen, ge ersättning eller utpumpad bröstmjölk. Det är väll det enda som känns tufft, amningen. Nätterna är verkligen varannan natt. Hon somnar alltid runt 19-20 och sover sedan med undantag för mat ungefär var tredje timma till och med cirka fyra på morgonen. Därefter är hon väldigt pigg och svår att söva. Oftast blir det så att jag och C lägger oss på soffan från fyra och är vakna till och från till och med kl 12-13. Efter det blir hon så pass sömnig att hon kan sova tre timmars pass igen. Det är då jag borde sova men jag har alldeles för stort behov av att ge mig ut och ta vara på dagen så oftast blir det ingen extra sömn för mig. Kanske får bli bättre på att sova lite tidigare, eller sova på dagen.

Charlie sover alltid i sitt babynäste, antingen på soffan, i vagnen eller i sin säng. Hon har sedan dag 1 sovit i nästet i egen säng bredvid mig. Inte förens efter kl 4 på morgonen händer det att hon sover på mig eller M för att hon inte vill ligga själv. Jag försöker (trots att hon är så mini) få henne att förknippa nästet med sömn och att hon ska sova själv och inte på oss. Har också en snuttefilt och en liten kanin från Livly som jag varierar att hon sover med redan nu. Det är nog bara bra att försöka skapa rutiner redan även om hon inte tar sig till av dem riktigt än.

I ungefär en veckas tid har hon kräkts mycket efter maten, men nu är jag supernoga att pausa och rapa när jag ammar/flaskmatar vilket gör att hon ibland bara spyr lite och ibland inget alls. Så skönt! På fredag blir min docka en månad gammal och det känns overkligt att tiden gått så fort samtidigt som det känns som att hon varit här längre än fyra veckor. <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline Edström

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats