Bananbröd | Caroline Edström

Caroline Edström

Annons

Bananbröd

God förmiddag!
Känner mig så mycket friskare idag, så pass pigg att jag slängde ihop ett bananbröd imorse. Så gott med mandelsmör på, men även med smör och ost. Om du gillar banan måste du testa detta. 

Charlie sover sitt andra sovpass nu. De tre senaste nätterna har varit fruktansvärda. Jag sjuk och Charlie som vaknat vid 3-4 och velat leka i två timmar mitt i natten. Men bara att köpa läget, har man bebis så har man 😉

Bananbröd

  • 2 st mogna bananer
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl fil eller kvarg
Man kan även ha i 0,5 dl honung om man vill ha brödet ännu sötare. Jag uteslöt det.
Gör så här
  • Sätt ugnen på 200° och smörj bakformen med smör och pumpafrön.
  • Skala och mosa bananerna.
  • Blanda de torra ingredienserna vid sidan om, inklusive solrosfröna. För ett grövre bröd kan hälften av vetemjölet bytas mot grahamsmjöl. Rör sedan ner kvarg, honung och banan.
  • Häll ner smeten i bakformen.
  • Grädda i ugnens nedre del i ca 1 timme, jag gräddade 50 min.
  • Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.

Hoppas du gillar!

bananbröd_1 bananbröd_3 bananbröd_4 bananbröd

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline Edström

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats